Ahogy telnek-múlnak az évek, úgy nemcsak a ráncosodással, hanem fogaink elvesztésével is számolnunk kell. Vannak, akik már egészen fiatalon szembekerülnek a hiányos fogazat problémájával, ami erős lelki traumát jelenthet számukra. A fogvesztés további oka lehet baleset, vagy betegség, mint például a fogínysorvadás. Szerencsére a mai korszerű eljárásoknak köszönhetően nem szükséges életünk hátralevő részét hiányos fogsorral leélni.

fogbeültetés áraA fogbeültetéssel például elkerülhető a még ép fogak lecsiszolása, ráadásul garantált a beépített fog hosszú élettartama.

Hogyan is zajlik a fogbeültetés?

Aki egyszer elhatározza magát a műtétre, érdemes megismerkednie a beavatkozás előtt a fogbeültetés menetével. Maga a folyamat rutineljárásnak minősül, mely során az előzetes állapotfelmérést követően felnyitják az érzéstelenített területet. Az így kialakított csontfészekbe beültetik az implantátumot, majd erre később fog kerülni a korona.

Milyen fogimplantátum árakkal számoljon?

fogbeültetés ára szempontjából meghatározó az implantátum anyaga. Érdemes szövetbarát anyagból - például titánból vagy cirkónium oxidból - készült  fogpótlást választani, melynek azonban az ára is viszonylag magasabb, mint a nem szövetbarát anyagoké.