Mivel az ügyfeleim számára a kertben eltöltött szabadidő – és itt nem a locsolásra vagy egyéb kertfenntartási tevékenységre gondolok – nagyon fontos, ezért én is kiemelten fontosnak tartom és nagyon sokat foglalkozom vele írásban, de még a gyakorlatban is. Hiszen az automata öntözőrendszer egy olyan kerti berendezés, amely leginkább arra való, hogy megöntözze a kertet úgy, hogy a legkevesebb figyelmét kösse le a felhasználó kerttulajdonosnak.

A nyári igen forró hónapokban az a kijelentés, hogy a fárasztó nap után a kerti locsolás mennyire rosszul esik, nem is igazán teljes! Persze igaz, de az ilyen napokon el sem lehetne menni otthonról, hiszen ahhoz, hogy szép gyepet tartsunk fenn, legalább háromszori alapos locsolásra lenne szükség. Tehát marad a kiégett fű és a porszáraz kert, vagy a tökéletes megoldást kínáló öntözőrendszer!

Itt persze túl is jutottunk azon a képességén az öntözőrendszernek, hogy nélkülünk is elvégzi a dolgát és mindig kellőképpen megöntözi a kertet, ha nem vagyunk otthon. Hiszen ezzel nem csak a munkát spórolja meg nekünk, de egyben gyönyörű kerti állapotokat is eredményez. Ennek a berendezésnek olyan magas színvonalra fejlesztett öntöző elemei vannak, amelyek pontos beállításával és összehangolásával a kertben lévő növények annyi vízhez jutnak, amennyire szükségük van, amennyi az optimális a számukra. Ez a célzott és irányított vízkijuttatás az elsődleges okozója annak, hogy egy kert annyira szép tud lenni, ha van benne működő automata öntözőrendszer.

Ha pedig irányított módon tudja a legoptimálisabb mennyiségű vizet kibocsátani, akkor ugye víztakarékosnak is tekinthető abból a szempontból, hogy a kert adottságaihoz van hangolva. Próbálja csak meg bárki is leutánozni mindezt kézi öntözéssel és azt hiszem rájön, hogy ez igen nehezen lenne kivitelezhető.

Összefoglalva a dolgot a szabadidőnk és a vizünk megspórolása mellett az öntözőrendszer képes a növények szépségének a maximális elérésére is, amennyiben jól van kiépítve és jól van programozva.