Mit is lehet tudni az EUR raklapokról, azon kívül, hogy a raklap kereskedelemben ezek a legnépszerűbb darabok? Az EUR raklap története egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza. A vasutak európai szövetsége ekkor vezette be a szabványosított, közös raklapot. Az EUR raklap méreteit persze a vagonok méretéhez igazították, hogy könnyedén alkalmazhassák őket a szállításban. Ahogyan a vasúti szállításban teret nyert, a kontinens jelentős ipari vállalatai is az EUR raklapokra tértek át, így aztán szép lassan mindenütt ezt használták.

Az óriási kereslet miatt kóklerek gyenge minőségű darabot dobtak a piacra, amelyre reagálva komoly engedélyeztetési folyamatot alkottak meg a szakemberek, így a valódi EUR raklap ténylegesen megbízható minőséget jelent. Persze ettől még az EUR raklap lehet cserélt, újrahasznosított vagy javított darab.

Az EUR raklap jellemzői

A méret és felhasználás szerint négy típusú EUR raklap létezik, azonban egyik sem nyom többet 22-25 kilónál. Kizárólag fából készítik őket, így nem gombásodhatnak, penészesedhetnek. A minőségnek ára van, az EUR raklap jellemzően drágább, mint társai, például az egyutas raklap, ugyanakkor az EUR raklap a megbízhatóság és a minőség szimbóluma.

EUR vagy egyedi raklap?

A raklapméretek egyébként igazodhatnak a megrendelő igényéhez, ezért is gyártanak már egyedi méretű raklapokat. Az internet tele van raklap adás-vételre szakosodott honlapokkal, ahol megtalálja az megfelelő raklapokat.